Blogg

Köp inte leksaker om.....

Det är ofta jag hör av både bekanta och kunder när de besväras av att föräldrar idag har starka åsikter om fostran, mat och livstil.

Det kan handla om att föräldrarna bara vill ha ekologiska leksaker, ej könsstereotypa leksaker och är försiktiga med vad de ger barnen för mat. Inte alla men många har mycket åsikter om detta. Känner ni igen er? Oftast beklagar man sig över det och kanske inte riktigt respekterar föräldrarnas önskan. ”Stackars flicka, klart hon ska ha något rosa, nu köper vi denna rosa nallen så det så.”

Eller hur är det med påsk?

Jag har vänner i min närhet som inte ger sina barn godis. Man är inte militant och de får när det kanske bjuds och alla andra äter. Varför är inte riktigt min eller någon annans sak att bry sig om men det upprör.         Man ger mer än gärna påskägg fulla med godis till dessa barn utan att förstå eller respektera varför en familj tagit detta beslutet.

Det är synd om barnen tycker man. Det är skillnad på att få lite godis någon gång ibland och sen få 3st fyllda ägg med bara godis till ett barn… Vi har även kunder som köper leksaker till familjer som inte vill ha fler leksaker. Det kanske inte är så smart av mig som driver en leksaksaffär att uppmana er att inte köpa leksaker ibland….

Jag tycker helt enkelt att man ska respektera föräldrarna. IMG_8290De har förmodligen tänkt igenom detta noga och känner att det är för DERAS barns bästa.

Ja för det är ju inte ditt eller mitt barn. Det enda som förmodligen gör barnen oroliga är inte att de inte får godis eller leksaker utan spänningarna som uppstår mellan de vuxna i dessa frågor.

Livet är för kort för att hänga upp sig på att föräldrar älskar sina barn och vill deras bästa…. Det är liksom ok att vi tycker olika.

På bilden ser ni mig och min lilla kärlek Lennon som har en mamma och pappa som alltid ska få avgöra vad som är bäst för honom. ❤️

Kram Anna