Blogg

City ska INTE vara bilfritt!!!

Det första jag vill skriva här är att i Borås stads vision för Borås city står det att city ska vara DELVIS bilfritt. Min fråga är varför det ofta sägs av politiker och i olika forum att city ska vara bilfritt?

IMG_6990Här ser ni exakt vad som står på Borås.se.

Betyder bilfritt i DELAR av stadkärnan helt enkelt HELT bilfritt????  Är det något jag inte förstått här? Är min svenska såpass dålig att jag fått betydelsen av ordet DELVIS runt bakfoten?

Borås kommuns parkerings AB gick i förra veckan ut med en annons där man bjöds in till att ge feedback och ”dela med sig av sina tankar runt parkeringen i city” samt ” ge förslag på förbättringar”.

IMG_6988

En vän gick till ett av dessa möten. När man diskuterade hur viktigt det är för kunder att kunna ta sig in i city och parkera kom de där ordern igen. ”City ska vara bilfritt, det har politikerna sagt.”

City ska vara DELVIS bilfritt. City ÄR redan DELVIS bilfritt.

Sluta stänga av gator NU. Ge oss mer gatuparkeringar NU.

Och vad hände med parkeringsledningssystemet som ni lovade införa i Boråscity för 5 årsedan?? Ni lovade detta och absolut inget har hänt?

Jag är frustrerad.

Anna