Blogg

Seriöst arbetssökande?

För några årsedan hände det ofta att det kom in arbetssökande i butiken och frågade lite snabbt om jag hade jobb för dem och sen skulle man skriva på en lista för att intyga att person sökt arbete hos mig. Det är säkert många andra företag i city som fått dessa besök.

Jag har aldrig förstått vitsen.

Är det för att få ett jobb eller är det för att få behålla något bidrag? Jag trodde iallafall att denna typ av ”arbetssökande” hade försvunnit.

Nu hände det igen. En person kommer in till mig frågar snabbt om jag har ett jobb för denne. Jag säger nej, skriver på listan som intygar att personen sökt arbete hos mig och ut genom dörren.

Varför?

Vi har ingen tjänst ute, personen har inget CV med sig. Helt oseriöst och jag vill veta vad hen får ut av detta? Inte är det ett arbete iallafall…men någon någonstans kräver att de ska samla in namnteckningar för att få vad?       Detta är inte bra handledning för en arbetssökande.

Nästa gång skriver jag inte på någon lista.

Alla ni där ute som är arbetslösa, kämpa på, är ni seriösa är vi arbetsgivare intresserade men jag har full förståelse för att det inte alltid är lätt.

Kram Anna

citybloggen@outlook.com