Blogg

Varför Borås? Kapitel 1

Jag möter många människor i mitt yrke. Att arbeta i city ger mig förmånen att finnas mitt i händelsernas centrum och möjligheten att träffa människor på genomresa, semester eller hitkomna i diverse arbetsrelaterade ärenden. Alla möten man har med människor ger ett avtryck på något sätt. Ett möte kan leda till så mycket om man bara tar tillvara på det.

Jag har utvecklat en liten nyfikenhet….när jag möter turister i min butik eller människor som flyttat  till Borås vill jag veta vad som drivit dem hit? Historierna är många.

En dag för kanske närmre två årsedan kom en man in med ett barn och pratade engelska (med amerikans ”dialekt”). En trevlig man med härlig energi och ett gott leende. Efter en liten stunds samtal frågade jag vart han kom ifrån. Jag växte upp i Los Angeles och New York och har sedan några år bott här i Borås, berättade mannen.

Hmmm, nu tänker jag  (nästan lite medlidsamt..) att det måste vara en enorm förändring att bosätta sig här i lilla Borås och frågar:

Hur känner du för Borås och att leva här när du kommer från en av världens metropoler????

Svaret förvånade mig och var så inspirerande att jag för en tid sedan bad honom skriva ner det han sa till mig och även berätta lite mer om sig själv. Ni kommer få läsa det här uppdelat i några inlägg under hösten.

Vår relation utvecklades med tiden och för en tid sedan inledde vi ett samarbete som gett oss båda glädje.

Ta vara på era möten med människor, det ger oss ett större perspektiv på världen och kan leda oss in på nya krokiga, spännande vägar.

Ditt fullständiga namn?

Shai Ralph Dahan

Var är du född?

Född i Haifa, Israel

Yrke?

Konstnär.

Fortsättning följer…..

Kram

Anna

citybloggen@outlook.com